Iz vaše države ne morete posredovati naročila. Undefined

kategorije

ČELADA NOLAN N52 SEXPOT - 38

Lahka čelada za terenske vožnje, za enduro, motokros, supermoto. Oblika in težišče čelade so prirejeni zadnjim spoznanjem dinamike terenskega motociklizma. 

Več

MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN N52 SEXPOT 

Lahka čelada za terenske vožnje, za enduro, motokros, supermoto. Oblika in težišče čelade so prirejeni zadnjim spoznanjem dinamike terenskega motociklizma. Tehnične in funkcionalne značilnosti čelade so bile razvite v dolgoletnem sodelovanju s priznanimi športniki. Skladnost oblike, teže in velikosti bo zadovoljila večino potreb terenskih motociklistov. Čelada se dimenzijsko odlično ujame s sodobnimi očali priznanih proizvajalcev, zato ne ovira dihanja skozi nos.

ZUNANJA ŠKOLJKA je odlita na zahtevnih orodjih iz namensko razvitega in izjemno kakovostnega polikarbonata Lexan EXL®. Ta polikarbonat sodi v visoki razred, je za 100% bolj odporen, elastičen in v času trajen, kot so cenejše mase ABS! Lexan omogoča doseganje prefinjenih oblik in dovoljuje znotraj proizvodnega procesa barvanje površine. Tako dosežemo tudi večjo trajnost čelade in zagotavljamo odlično razmerje med kakovostjo, ceno in zmogljivostjo.

NOTRANJA ŠKOLJKA je izdelana v dveh plasteh iz ekspandiranega polistirena. To je še vedno najbolj učinkovit blažilnik energije udarca. Z raziskavami v Nolanu določamo gostoto – trdoto – obliko slojev in te školjke tudi proizvajamo. Tako naše čelade natančno prilagodimo zahtevam različnih varnostnih standardov.

PREZRAČEVANJE: Odlično hlajenje in prezračevanje v čeladi zagotavljajo, ob kroju oblazinjenja, tudi posebej oblikovane strukture za vstopanje zraka, ki so vstavljene na čelu, v predbradnem delu in ob licih.

OBLAZINJENJE skrbi za odlično klimatizacijo čelade. Je prostorsko oblikovano, z zračnimi prehodi med elementi, da lahko zrak kroži in se znoj hitro suši. Izdelano je iz zračnega, na otip svilnatega materiala »Clima comfort«, ki s kože odvaja vlago in v vročini zato deluje sveže. Odlično objame glavo in ne draži kože. Za doseganje dolgotrajne svežine in higiene je tkanina še dodatno obdelana po sistemu Sanitized®, ki se uporablja tudi za dodelavo gorniškega perila. Oblazinjenje je preprosto snemljivo in pralno. Tudi po številnih pranjih ne spremeni forme, zato čelada ob pogosti uporabi še vedno natančno sedi na glavi.

PODBRADNI PAS: iz protialergijskih materialov se zapenja po sistemu dveh DD obročkov – to je klasika, ki jo zahtevajo dirkači. DD obročki so namreč tanki in ne žulijo v vrat. Obročki za zapenjanje jermena niso tako zakomplicirani za odpenjanje/zapenjanje, kot se to mnogim dozdeva. Ko je podbradni pas enkrat zapet, DD obročkov sploh ni več potrebno odpenjati in zapenjati. Podbradni pas le zrahljamo do najdaljše dolžine, ga s prsti umaknemo do predbradnega dela in čelado enostavno nataknemo/snamemo

ŠILT je pripet z metuljastimi zaponkami in je po višini nastavljiv. Za vožnjo po cesti šilt ponavadi nastavimo na najvišjo točko, za vožnjo po terenu pa uporabimo pozicijo med najnižjo in najvišjo točko nastavitve.

  • Sistem zapenjanja podbradnega pasu: D-D obročki
  • Servis, garancija: 5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi
  • Prezračevanje: prezračevalne šobe nad vizirjem, pred brado in ob licih
  • Oblazinjenje: Clima Comfort, snemljivo in pralno, Sanitized - antiseptično in antibakteriološko obdelano
  • Grafike: da
  • Atest: ECE 22/05
  • Zunanja školjka: strojno odlita iz polikarbonata Lexan® EXL
  • Teža: cca. 1215 g. (velikost M).
  • Velikosti: XS, S, M, L, XL, XXL

Košarica  

V košarici ni izdelkov

Dostava 0,00 €
DDV 0,00 €
Skupaj 0,00 €

DDV je zaračunan v ceni izdelka.

Košarica Odjava

Zagotovite si 10% popust
ČUDOVITI MESECI AKCIJ 2012
BREZPLAČNE TESTNE VOŽNJE
BREZPLAČNI SERVISNI PREGLEDI
ŠE VEČ IZBIRE!