Iz vaše države ne morete posredovati naročila. Undefined

kategorije

ČELADA NOLAN N43E AIR VOYAGE N-COM - 15MAT

6 ČELAD V ENI! Lahka poletna »touring« čelada z izjemnim prezračevanjem. Odlična izbira za mestno vožnjo, turistična potepanja, za tople kraje itd. Šilt, zaščita brade in snemljiva protivetrna zaslonka pod brado so del standardne serijske opreme. Šest kombinacij omogoča, da z eno čelado pokrijete vse potrebe tudi na dopustovanju. -XXL POPUST ZA VELIKOSTI XXL- 

Več

MOTORISTIČNA ČELADA NOLAN N43E AIR VOYAGE N-COM 

6 ČELAD V ENI! Lahka poletna »touring« čelada z izjemnim prezračevanjem. Odlična izbira za mestno vožnjo, turistična potepanja, za tople kraje itd. Šilt, zaščita brade in snemljiva protivetrna zaslonka pod brado so del standardne serijske opreme. Šest kombinacij omogoča, da z eno čelado pokrijete vse potrebe tudi na dopustovanju.

ZUNANJA ŠKOLJKA: Lahka in sodobno ostrorobo oblikovana školjka je odlita na zahtevnih orodjih iz namensko razvitega in izjemno kakovostnega polikarbonata Lexan EXL®. Ta polikarbonat sodi v visoki razred, je za 100% bolj odporen, elastičen in v času trajen, kot so cenejše mase ABS! Lexan omogoča doseganje prefinjenih oblik in dovoljuje znotraj proizvodnega procesa barvanje površine. Tako dosežemo tudi večjo trajnost čelade in zagotavljamo odlično razmerje med kakovostjo, ceno in zmogljivostjo.

Z enostavno montažo/demontažo predbradnega dela, lahko čelado v trenutku spremenite iz integralno zaprte v jet odprto izvedbo. N43E AIR je homologirana po standardu ECE 22/05 za integralno zaprte in hkrati za Jet odprte čelade (kombinirana homologacija P/J). Predbradni del nudi vso potrebno zaščito, ki je zahtevana za integralno zaprte čelade, zato varnost ni vprašljiva.

NOTRANJA ŠKOLJKA je izdelana v dveh plasteh iz ekspandiranega polistirena. To je še vedno najbolj učinkovit blažilnik energije udarca. Z raziskavami v Nolanu določamo gostoto – trdoto – obliko slojev in te školjke tudi proizvajamo. Tako naše čelade natančno prilagodimo zahtevam različnih varnostnih standardov.

OBLAZINJENJE: Skrivnost udobja v čeladi tiči v kvalitetnem oblazinjenju. Od kakovosti tekstilnega materiala in pene pod njim, oblike krojenja in šivanja elementov, izvedbe stikov in obdelave proti bakterijam, je odvisno, kako se počuti uporabnik v čeladi. Pri Nolanu trdimo, da je motorizem užitek in ne trpljenje. Za dobro počutje motorista smo zato poskrbeli z navezo učinkovitega prezračevanja in oblazinjenja »Clima comfort«. Oblazinjenje je prostorsko oblikovano, z zračnimi prehodi med elementi, da lahko zrak kroži. Izdelano je iz zračnega, na otip svilnatega materiala »Clima comfort«, ki s kože odvaja vlago in v vročini zato deluje sveže. Odlično objame glavo in ne draži kože. Podkvasto oblikovan spodnji rob oblazinjenja opazno duši hrup iz okolja. Za doseganje dolgotrajne svežine in higiene je tkanina še dodatno obdelana po sistemu Sanitized®, ki se uporablja tudi za dodelavo gorniškega perila. Oblazinjenje je seveda preprosto snemljivo in pralno..

PREZRAČEVANJE: Inovativen in izjemno učinkovit prezračevalni sistem zagotavlja dotok velike količine svežega zraka v čelado. Skozi centralno šobo in dve izjemno veliki odprtini na vrhu čelade, vstopa v notranjost sveži zrak. Odprtini za dovod svežega zraka je npr. v primeru dežja, mogoče preprosto zapreti. Zajetni difuzor na temenu s pomočjo venturijevega efekta učinkovito izsesava ogreti zrak iz čelade, kar zagotavlja bogat pretok svežega zraka, brez neprijetnega lokalnega hlajenja. V notranjo školjko so še dodatno vtisnjeni globoki kanali za učinkovito kroženje zraka in prezračevanje lasišča.

VIZIR: Izdatno podaljšan vizir je dovolj tog in optično popolno oblikovan. Sega preko brade, kar je ugodno zoper vrtinčenje vetra. Zaščiten je proti praskam, pripravljen za uporabo vložka proti megljenju (opcija za doplačilo) in nudi zaščito pred škodljivimi UV žarki (UV 400). Možno ga je sneti brez orodja.

SONČNA ZASLONKA, ki nadomešča sončna očala, je vgrajena v notranjost čelade za vizirjem. Izdelana je iz zeleno obarvanega Lexana, optične kakovosti. Odporna je na megljenje in praske ter nudi UV zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki. Spuščamo in dvigamo jo z drsnikom, ki je z zunanje leve strani neštrleče vtisnjen v školjko čelade in ga zlahka otipate v rokavicah.

PODBRADNI PAS je opremljen z najudobnejšo avtomatsko zaponko Microlock, ki zaradi zobatega jezička omogoča izjemno natančno, mikrometrsko nastavljanje zapenjanja. Zato uporaba visokih ovratnikov ne zahteva vsakičnega podaljševanja podbradnega pasu. Pas je podložen s plišasto tkanino, da ne draži kože na vratu. 

DODATKI: Preprosto snemljiva zaslonka pod brado deluje zoper prepih, kar pripomore še k boljšemu počutju v čeladi.

SISTEMI ZA KOMUNICIRANJE: N43E AIR je pripravljena tudi za uporabo Nolanovega uveljavljenega komunikacijskega sistema N-com, ki s povezovalnim kablom ali pa na osnovi brezžične BluetoothTM tehnologije, omogoča povezavo s sopotnikom, z mobilnim telefonom, z MP3 predvajalnikom glasbe, z GPS navigacijskimi sistemi, z motoristom na drugem motorju, ... Za več informacij o komunikacijskem sistemu kliknite tukaj.

 • Vložek proti megljenju vizirja: pripravljeno za uporabo (z doplačilom)
 • Vizir: prozoren, odporen na praske z UV zaščito pred škodljivimi žarki. Montaža/demontaža brez uporabe orodja
 • Velikosti: XXS, XS, S, M, L, XL, XXL
 • Sistem zapenjanja podbradnega pasu: mikromatska zaponka Microlock
 • Servis, garancija: 5 let garancije, vsakoletni brezplačni zimski servisni pregledi
 • Protivetrna zaslonka pod brado: serijsko
 • Ovratnik (protihrupna zaslonka): serijsko
 • Prezračevanje: nastavljivo, centralna šoba in dve izjemno veliki odprtini na vrhu čelade, zajetni difuzor na temenu čelade.
 • Oblazinjenje: Clima Comfort, snemljivo in pralno, Sanitized - antiseptično in antibakteriološko obdelano
 • N-Com komunikacijski sistem: pripravljeno za uporabo (z doplačilom)
 • Kombinacije uporabe: 6 čelad v eni: poljubne kombinacije uporabe vizirja, šilta, predbradne zaščite in sončne zaslonke
 • Grafike: da
 • Drugi dodatki: šilt, predbradna zaščita in vreča za shranjevanje čelade priloženi serijsko
 • Atest: ECE 22/05, kombinirana homologacija: testirano za zaprte integralne in odprte Jet čelade
 • Zunanja školjka: strojno odlita iz polikarbonata Lexan® EXL
 • Teža: cca. 1220 g. (velikost M).
 • VPS senčilo: vgrajeno za vizirjem, odporno na praske, obdelano proti megljenju

Košarica  

V košarici ni izdelkov

Dostava 0,00 €
DDV 0,00 €
Skupaj 0,00 €

DDV je zaračunan v ceni izdelka.

Košarica Odjava

Zagotovite si 10% popust
ČUDOVITI MESECI AKCIJ 2012
BREZPLAČNE TESTNE VOŽNJE
BREZPLAČNI SERVISNI PREGLEDI
ŠE VEČ IZBIRE!