Čelade NolanČelade X-LiteČelade Grex


 

NEGA ČELADE

Priporočamo, da čelado redno čistite. Za čiščenje čelade ne uporabljajte čistil za motocikle ali za okna, topil in podobnih kemičnih izdelkov, ki lahko poškodujejo zgradbo plastične mase. Nikar ne uporabljajte bencina ali razredčila! Naše izkušnje kažejo, da agresivna topila do krhkosti poškodujejo školjko, vizir, mehanizme, prezračevalne šobe …

ZASUŠENA UMAZANIJA IN MRČES
Na školjki zasušeno umazanijo razmehčajte tako, da prek čelade položite v vodo namočeno krpo (ali papirnate brisače). To umazanijo hitro razmoči. Potem uporabite krpo in vodo, morda malce mila. Ne drgnite! Umazanijo z vodo razmehčajte in sperite.
Če je oblazinjenje snemljivo in pralno, ga operite kot nogavice ali nežen pulover. Plastična obroba, ki je prišita na oblazinjenje, bi se pri strojnem pranju lahko poškodovala, zato priporočamo, da oblazinjenje operete ročno. Če oblazinjenje ni snemljivo, se lahko tkanine lotite z namiljeno krtačko ali gobico. Tkanino nato izplaknite z vodo, jo nežno ožemite in posušite na soncu in na zraku. Pomembno je, da oblazinjenje res dobro posušite, sicer se lahko v čelado naseli plesen.

NE!
Čelade ne natikajte na ostroroba ogledala in je ne izpostavljajte izvorom vročine (izpušna cev), da se notranja stiroporna školjka ne poškoduje. Tudi odlaganje na posodo za gorivo ni priporočljivo, saj so bencinski hlapi topilo. Prav tako čelade ne odlagajte na tla, da nase ne navleče prahu in da ne lezejo vanjo mravlje. Ne shranjujte je na vlažnem, da se v njej ne razvije plesen.

NEGA VLOŽKA PROTI MEGLJENJU VIZIRJA

Nolanov NFR-vložek proti megljenju je kemično obdelana ploščica, ki se enostavno vpne med dva čepka na vizirju. Megljenje vizirja učinkovito preprečuje le v primeru, ko se obe površini (vizir in vložek) res tesno stikata. Ker je vložek ravna ploščica, vpeta med čepka, zaradi ukrivljenosti napetost v vpetju sčasoma popusti in izgublja kontakt z vizirjem. Med obe površini se v takem primeru zalezeta vlaga in prah. Med vožnjo zaradi vibracij prah med površinama povzroča praske, vlaga pa povzroča megljenje vizirja.
Vložek proti megljenju in vizir je zato potrebno večkrat ločiti in oprati z vodo ali blago milnico. Vložek ni odporen na praske, zato ga ne brišemo, temveč mokrega le popivnamo s papirnato brisačo in posušimo s sušilnikom za lase. Tako očiščen vložek NFR, ki se je po daljšem času prisiljenega položaja ukrivil po podobi osnovnega vizirja, enostavno obrnete na drugo stran (180°) tako, da se bo ponovno tesno prilegal površini vizirja, in ga vstavite med oba čepka. Če se vložek še vedno premika ali pa se ne prilega tesno vizirju, z izvijačem zavrtite ekscentrično oblikovana čepka na obeh straneh vizirja in tako povečajte napetost naleganja vložka na vizir.

Če se vizir ali vložek proti megljenju pri odpiranju zatikata ob tesnilo vizirja, je najbrž premaknjen mehanizem za nastavitev prileganja vizirja čeladi ali pa ta morda ni pravilno nastavljen. Ta poseg zahteva nekaj izkušenj, zato takšno nastavitev radi uredimo na našem servisu.

 

Čelada za motor, racing, touring, turizem potovanja, čoper, chopper, cruiser, classic, retro, cross, kros, offroad, custom, koncept, maxi skuter, mini bike, moped, naked, potovalni enduro, skuter, super moto, športni, športno potovalni, trial, sopotnik, vespa, touring, cafe racer, Moto čelade, touring čelade, turistične čelade, čoperske čelade preklopne čelade, čelade za mesto, športne čelade, dirkaške čelade, potovalne čelade, čelade za dekleta, čelade za moped, čelade za mlade, čelade za sopotnike Motoristična oprema, motoristične čelade, zaščitne čelade, varnostne čelade, motoristične čelade Nolan, motoristične čelade X-lite, motoristične čelade Grex, kakovostne čelade, motoristična trgovina, motoristična prodajalna, moto trgovina, zastopnik za čelade, oprema za motorje, oprema za motoriste, moto oprema, oprema za motor, akcija, ugodno, znižano, outlet, popusti, razprodaja, brezplačni servisni pregledi